Wednesday, January 2, 2008

Opfølgning på Varians

Som i et tidligere indlæg er jeg undrende over varians i poker.
Hvad er det der sker ? og hvordan kan det være at det er forudbestemt ved morgengry - om man er uheldig eller heldig netop denne dag ???.
Det er lidt skræmmende.
Kan man ændre det i løbet af dagen, ved pokerbordet eller på anden vis.?

Jeg har kontaktet Tune Seidelin og her er hans svar på dette fænomen:

------ klip ----------
Helt kort: Du kan ikke påvirke udfaldet af kortene (bad beats), men du kan påvirke din reaktion på udfaldet (har behandlet emnet i mit første nyhedsbrev).

Det jeg mener er, at der ikke er nogen måde du kan undgå bad beats på, hverken ved at skifte side, råbe, eller købe en hestesko. Det du skal fokusere på er de ting du har indflydelse på og her kan man gøre en masse. Ved du at du bliver følelsesmæssigt påvirket af uheld, kan du lave en regel for dig selv om at du stopper din session, hvis du taber et buy-in på uheld. Generelt er det en god idé at forsætte med at spille når det går godt og stoppe når det går skidt.

Grunden er at man ikke altid er klar over alle faktorer som påvirker resultatet og at en bestemt type modstanders, klarer sig godt mod din stil, at folk har mere respekt for dig når du har succes etc. (snakker lidt om det i gameselection videoen).

For at gentage mig selv på en lidt anden måde er det din psykiske reaktion du skal arbejde med og ikke selve bad beatsene. Rent faktisk mener jeg at langt de fleste mennesker har misforstået bad beat konceptet. Det betyder blot at du blev udsat for det mindst sandsynlige udfald og at du opfatter det som negativt. Der er ikke noget magisk eller på anden måde overnaturligt i at tabe når man er favorit, så længe modstanderen har en mulighed for at vinde, vil han vinde en gang i mellem uanset hvor lille den mulighed er. Det svarer til at Kasinoerne skulle klage over bad beats hver gang en kunde ramte, men de klager ikke og det er nok fordi at de tjener styrtende selvom de bliver bad beatet hele tiden J

Lidt at tænke over. God vinde ved bordene.

Med venlig

”Tune Seidelin – www.pokeruni.dk”.

------ klip ----------

2 comments:

ChrisB said...

Hey mate

Ærgeligt at variansen rammer dig. Du skal bare hænge i og spille dit spil :)

Dog vil jeg sige at en VPIP på 32 er lidt voldsom ;-)

Held og Lykke med spillene ;)

Gambler_dk said...

Tune har selvfølgelig ret. Varians er altid et kedeligt aspekt i poker. Som Hellmuth siger: "Var der ikke held i poker, ville jeg vinde alle mine turneringer"

Prøv i stedet at fokusere på, om du laver rigtige beslutninger. Ofte er det let at give varians skylden for dårlige resultater, og så lade være med at fornye sit spil.

Jeg kigger altid mine tabende sessions igennem, og finder jeg, at jeg lavede de rigtige beslutninger, har jeg det nærmest som om, at jeg sluttede i plus. For var der ikke held med i spillet, ville jeg jo havde vundet. :-)

Men det er sgu svært, det med at acceptere dårlig varians.